Lainaa ilman luottotietoja

Home » Lainaa ilman luottotietoja

Miten saada lainaa ilman luottotietoja tai pikavippi ilman luottotietoja? Lainaa ilman luottotietoja on mahdollista saada useilta luotonantajilta. Voit hakea meidän sivustomme kautta lainaa heti tilille. Lainaa ilman luottotietoja ei ole helppoa saada, mutta ei se ole kuitenkaan täysin mahdotonta. Varsinkin jos maksuhäiriömerkintä on jo hieman vanhempi ja sen aiheuttamat velat on jo maksettu pois, on mahdollista että lainaa voi saada jotain kautta. Muista kuitenkin aina harkita lainaa ilman luottotietoja erityisen tarkkaan.

Voit myös yhtenä vaihtoehtona harkita yhtiötä, jotka myöntävät lainaa luottotiedottomalle. Niitä ei ole monta, ja niiden ehdot ovat erittäin tarkat sekä korot ovat yksiä alan korkeimmista. Yleensä pikavippiyhtiöt eivät myönnä lainaa luottotiedottomalle, koska hakemukset tarkastetaan automaattisesti, mutta on silti olemassa rahalaitoksia mistä hakea lainaa. Siksi on hankalaa saada lainaa ilman luottotietoja suotuisilla ehdoilla.

Myös pankkilaina on joskus mahdollista saada ilman luottotietoja riippuen omasta merkinnästäsi ja kuinka kauan merkintä on ollut voimassa. Pankit ja isommat rahoituslaitokset saattavat myöntää lainaa luottotiedottomalle lainanhakijalla on kuitenkin oltava esimerkiksi vakuus lainalle tai takaaja.

Avain lainan saamiseen on henkilökohtainen tapaaminen pankin tai rahoituslaitoksen kanssa usein lainasta on mahdollista neuvetolla vaikka sinulla olisi maksuhäiriömerkintä. Tällä tavalla pystyt selittämään, minkä takia olet luottotiedot menettänyt, ja mihin tarpeeseen lainasi nyt tulee. Jos kykenet osoittamaan hyvää talouden hallintaa ennen lainan hakemista on sinulla hyvät edellykset hakea lainaa.

Mistä lainaa maksuhäiriöiselle?

Laina on melko vaikeaa saada ilman luottotietoja. Alla kerromme lisää mistä saat lainaa ilman luottotietojasi. Yleensä rahalaitokset tarkistavat hakijan luottotiedot automaattisesti eli ilman luottotietoja et todennäköisesti lainaa saa automattisella hakemuksella. Eli ainoa tapa saada pikavippi ilman luottotietoja ottaa yhteyttä rahalaitokseen tai kokeilla saada laina jollain muulla tavalla. Lue lisää tästä alta.

Luottotiedottomalla on muutama vaihtoehto, mistä ilman luottotietoja voi pyytää lainaa:

  • Pyydä lainaa perheenjäseniltä tai kavereilta. Tämän suhteen suosittelemaan olemaan varmoja, että voit maksaa takaisin suunnitelulla tavalla muuten riskinä on aiheuttaa riitoja tuttavapiirissä. Voit aina miettiä lainan myöntäjän näkökulmasta asiaa, jotta pystyt myös ymmärtään heidän huolet sekä kysymykset. Lue lisää vaihtoehtoja alta.
  • Jos olet menettänyt luottotietosi lainan kykenet saamaan esim. vakuuden avulla, jos taloudellinen tilanteesi siihen kykenee. Jos sinulla on omaisuutta, kuten kiinteistö, vene tai jokin muu vastaava, voit saada lainaa omaisuutta vastaan tietyissä tilanteissa maksuhäiriöistä huolimatta.
  • Jos sinulla on kiinteät tulot eikä uusia maksuhäiriömerkintöjä ole syntynyt viimeisen vuoden aikana hae lainaa eri luotontarjoajilta.
  • Yksi vaihtoehto on myös ainan hakeminen voi lainanvälittäjän kautta olla joissain tilanteissa parempi ratkaisu, sillä lainanvälittäjä lähettää hakemuksen useille pankeille ja rahoituslaitoksille.

Mihin luottotiedoton voi tarvita lainaa?

Kuten sanottu, maksuhäiriömerkinnän kestoon ja rekisterissä pysymiseen vaikuttaa usein myös se, miten pian merkinnän jälkeen saa henkilökohtaisen taloutensa kuntoon.

Samalla tavalla äkillinen rahantarve voi syntyä luottotiedottomalla kuin muillakin esim. auton tai kodinkoneen rikkouduttua, mutta kuitenkin täytyy pitää mielessä, että maksuhäiriömerkintä vaikuttaa tämän saatiin merkittävästi.

Omat raha asiat ovat yleisin syy luottotietojen menettämiseen kyseessä voi olla huono investointi tai liiallinen rahankäyttö myös omat yritykset voi vaikuttaa huonolla tavalla luottotietoihisi, jos yritys ei menesty. Omat raha asiat kannattaa pitää kunnossa, jotta voi saada lainaa vaivattomasti kun sitä tarvii sillä maksuhäiriömerkintä tekee siitä paljon vaikeampaa.

Oma auto sekä tietokone ja puhelin ovat investointeja mitä lähes jokainen suomalainen tarvitsee omassa elämässään ja näihin myös luottotiedoton voi tarvita lainaa.

Jo lähes 400 000 suomalaisella on luottotiedoissaan maksuhäiriömerkintä eli ainutlaatuista tämä ei enään ole. Jokaisen elämäntilanne vaihtelee jatkuvasti, ja sen takia rahantarve voi yllättää lähes kenet tahansa.

Mitä hyötyä on lainojen vertailusta?

Kun vertailet lainan ehtoja ja muun muassa tarkastaa lainojen vuosikorko ehtoja on helpoin vaihtoehto tehdä tämä palvelussa, joka tarkastaa lainan ehdot puolesta ja antaa sinulle parhaat mahdolliset vaihtoehdot. Lisäksi lähes kaikki lainan vertailu sivustot tarjoavat pikavippejä sekä lainoja vain luotettavilta rahalaitoksilta, jotka ovat suomessa laillisia.

Näin voit saada lainaa heti tilille ilman luottotietoja sen sijaan, että joutuisit käymään jokaisen rahalaitoksen sivut yksi kerrallaan läpi täyttäen turhaan useita hakemuksia.

Erittäin suuri hyöty mitä lainan vertailusta saat on, että todellinen vuosikorko sekä laina aika ovat sinun hakemuksellesi parhaat mahdolliset.

Rahoituspalvelut eroavat toisistaan sekä sekä kilpailevat asiakkaistaan erittäin paljon, joten saamasi lainatarjoukset voivat erota rajusti toisistaan.

Kolmas etu, jonka lainanvertailusta voi saada koskettaa etenkin sinua, jos sinulla ei ole luottotietoja. Luottotietojen menetys johtaa yleensä automaattisesti lainahakemuksesi hylkäämiseen, mutta lainanvertailussa saat tarjouksia myös ilman luottotietoja, jos kyseinen rahalaitos pystyy sitä sinulle tarjoamaan.

Useat lainanvertailijat kykenevät vertaamaan satoja eri rahalaitoksia ja lainatarjouksia nopeasti ja ilmaiseksi. Lisäksi jotkin sivustot antavat sinun tekemään lainahakemuksen vain kerran vuodessa tätä ongelmaa et lainan vertailussa meillä joudu kokemaan.

Luottotietojen menetysy yleensä kertoo jo sen, että rahat ovat tiukassa ja uutta lainaa on vaikea saada, mutta ei huolta lainanvertailu pyrkii auttamaan sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Saa lainaa ilman luottotietoja. Lainan tarjouksen saaminen ei pakota myöskään sinua hyväksymään tarjousta, jos esim. todellinen vuosikorko tai laina aika ei ole mieleesi eli lainavertailun tekeminen ei sinua sido mihinkään.

Eri maksuhäiriömerkinnät ja laina ilman luottotietoja

Maksuhäiriöitä on monenlaisia ja niiden merkitys perustuu syihin sekä tietoihin mistä maksuhäiriömerkintä on peräisin.

Osa rahoituslaitoiksista voi kyetä antamaan lainaa ilman luottotietoja mikäli merkinnät rekisterissä ovat lieviä sekä eivät merkittävän isoja.

Kaikista lievin on henkilön itsensä asettama maksuhäiriömerkintä. Tämän voit itsellesi antaa, jos haluat olla ilman mahdollisuutta hakea lainaa.

Muissa tapauksissa lyhyen keston merkinnät yleensä syntyvät sellaisista maksujen häiriintymisistä, jotka eivät ole vielä ehtineet mennä perintään.

Tavallisesti tällaisen saa lainan tai osamaksun takaisinmaksun maksamattomuuden sattuessa, josta merkintä pysyy luottorekisterissä yleensä parin vuoden ajan.

Kaikkein vakavimpia merkintöjä ovat velkojien, käräjäoikeuden sekä ulosoton tai valtion ilmoittamat merkinnät luottorekisterissä. Ne säilyvät rekisterissä lähes poikkeuksetta ainakin kolme vuotta, joskin myös niiden vakavuutta on mahdollista lieventää esimerkiksi osoittomalla oman taloudellisen tilanteen paranemisen sekä lainojen ongelmattoman maksun.

Kesto riippuu myös erittäin paljon siitä kuinka nopeasti olet kyennet hoitamaan omat raha asiat kuntoon ja lainat maksettua.

Omien luottotietojen tarkistaminen

Lähes jokaisella meistä on joskus saattanut jäädä lasku maksamatta eräpäivään mennessä näin voi käydä ihan huomaamatta. Saattaa olla myös, että näin on käynyt sinulle joidenkin aiempien osamaksu- tai pikavippien kanssa ilamn, että olisit kuitenkana menettänyt luottotietoja.

Maksuhäiriömerkintä ei todellakaan synny yhdestä tai edes useammasta unohduksesta kyseessä on tilanne, jossa velallinen ei ole – laskusta sekä useista muistutuksista tai vaatimuksista huolimatta – maksanut lainansa takaisinmaksueriä lainan omistajan kanssa sovitulla tavalla. Eli luottotietojen menettäminen on useiden kuukausien prosessi, jota ei voi olla huomaamatta.

Halutessasi voit totta kai tarkistaa omat luottotietosi, ennen kuin haet uutta lainaa . Oman luottorekisterin voit tarkistaa kerran vuodessa ilmaiseksi Suomen Asiakastiedosta ja tämä onnistuu täysin omien pankkitunnuksiesi tai muun tunnistustavan avulla.

Muissa tapauksissa raportin saanti maksaa parikymppiä ja yleensä tästä saat myös paperiversion kotiin. Näin saat tilanteesi erittäin selkeästi esille ja tiedät oletko hakemassa lainaa ilman luottotietoja vai puhtaana pulmusena.

Laina ilman luottotietoja ei aina ole riskitön

Kun rekisteristä löytyy jo aiempi tai useampi maksuhäiriömerkintä, on entistäkin tärkeämpää varmistaa oma maksukyky ennen koetat saada lainaa ilman luottotietoja. Lainaa ilman luottotietoja tulee hakea vain silloin, kun tietää pystyvänsä maksamaan takaisin lainan ilman viivästyksiä pitäen mielessä, että lainan todellinen vuosikorko ja laina aika ovat myös sinulle suotuisat.

Jos sinulle kertyy jo aiempien merkintöjen päälle uusia tuoreita merkintöjä tulee tästä pidempi kierre, joka johtaa maksuhäiriö merkinnän pidempiaikaiseen pysymiseen luottorekisterissä.

Pikavippi ilman luottotietoja on järkevää ottaa vasta sitten, kun olet varma kuinka paljon omat menosi ovat kuukaudessa pitäen kuitenkin mielessä, että on hyvä jättää aina hieman tilaa kuukausibudjettisii ennen kuin esimerksiksi voit hakea lainaa hyvillä mielin.

Pikavippi ilman luottotietoja on mahdollista saada, mutta sen laina aika ja todellinen vuosikorko voi olla petollinen sillä maksuhäiriömerkintä poistaa yleensä isoimmat rahalaitokset kysymyksestä. Laina on kuitenkin mahdollista saada vain esimerkiksi lainavertailun avulla.

Uuden lainan hakemista kannattaa arvioida paljonko tarvitset lainaa ja mikä on esimerkiksi sen käyttötarkoitus. Vaikka joiltakin rahoituslaitoksilta on mahdollista luottotiedottomalle saada lainaa heti tilille ilman luottotietoja, emme suosittele tähän ryhtymistä kevyin perustein.

Paras mahdollinen on laina, jonka käyttötarkoitus on todella tarpeellinen tai se parantaa elämänlaatuasi tai helpottaa taloudellisesta ahdinkoa.

Kun haet vakuudetonta lainaa on oltava erityisen tarkka, sillä jo vain 60 päivän myöhästyminen kuukausierien maksusta oikeuttaa luotonmyöntäjän ilmoittamaan maksuhäiriöstä luottorekisteriin.

Koska maksuhäiriömerkinnät säilyvät tyypillisesti rekisterissä 2-5 vuotta, tämä voi myös kuitenkin hankaloittaa vuokra-asunnon tai osamaksusopimusten saantia myös nykyisten maksuhäiriömerkintöjen poistuttua, kun olet vielä ilman luottotietoja.

Maksuhäiriömerkinnät Suomessa ovat yleisiä

Suomesta maksuhäiriömerkintäisiä löytyy jo satoja tuhansia määrä on tällä hetkellä lähellä 400 000 tuhatta ja joka vuotta kohden tämä määrä on kasvanut valitettavasti. Oli tarkoituksena siis hakea lainaa ilman luottotietoja tai apua oman talouden järjestelyyn, ei luottotiedottomuutta tule hävetä. Maksuhäiriömerkintä on siis todella yleistynyt nyky suomessa.

Unohtumiset ovat osa elämää. Luottotiedottomuuteen yhdistetty stigma on pitkälti seurausta vain siitä, että luoton- ja vuokranantajat pyrkivät varmistamaan omat tuottonsa – mikä sekin on täysin ymmärrettävää. Luottotiedot ovat kuitenki aina mahdollistsa saada takaisin eli mistään loppuelämän merkinnästä ei ole kyse vaikka se voikin säilyä rekisterissä 3-5 vuotta.

En saanut lainaa ilman luottotietoja – mitä seuraavaksi?

Luottotietojen menettäneelle ja maksuhäiriömerkinnän omaavalle lainoja myönnetään vain harvoin. Jos et siis saanut lainaa ilman luottotietoja, mutta rahan tarve on silti säilynyt ennallaan, on alettava miettiä muita vaihtoehtoja mitä tarjolla luottotiedottomalle kuitenkin on.

Pidä myös mielessä, että luottotietoja voi aina parantaa maksamlla mahdolliset lainat mahdollisimman nopeasti pois täten osoittaen oman talouden hallinnan parannuksen.

Ensimmäinen vaihtoehto lähes kaikilla varmasti on tietenkin rahan lainaaminen perheeltä tai ystäviltä. Kannattaa harkita esimerkiksi omien turhien tavaroiden myymistä tai lisätienestien hankkimista.

Jos yllä olevat ohjeetkaan eivät tuo vielä haluttua apua on viimeinen oljenkorsi saada lainaa ilman luottotietoja niin sanottu sosiaalinen luotto mitä Suomessa osa kunnista myötää jopa esimerkiksi 10 000 euroon asti näissä lainoissa laina aika sekä todellinen vuosikorko on yleensä mahdollista saada itselle melko hyviksi. Tämän avulla on myös mahdollista saada luottotiedot takaisin.

Maksukyvyn on kuitenkin oltava todistettavasti hyvällä tolalla, jos sosiaalista luottoa tahtoo saada lisäksi luottotiedottomalle tämä prosessi on luonnollisesti myös tarkempi.

Miten voin tulevaisuudessa välttää maksuhäiriömerkinnät?

Maksuhäiriömerkintöjen välttämisessä keskeistä on itsensä tunteminen, jotta luottotiedot pysyvät kunnossa. Oman talouden organisointi sekä niistä huolehtiminen ovat avainasemassa.

Parasta on huomioida sekä oppia omat käytösmallit ja asettaa itselleen realistisia tavoitteita, jotta luottotietojen menettäminen ei tule ikinä tapahtumaan. Jätä kuukausibudjettiin tilaa virheille, ja ota lainaa riittävän pitkällä maksuajalla sekä huolehdi, että todellinen vuosikorko on sinulle suotuisa, jotteivat takaisinmaksuerät kasva ajan kanssa liian suuriksi.

Muista laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Monesti haluamasi tuote tai tarvike ei ole kuitenkaan päivittäiseen elämään pakollinen ja voi hidastaa esimerkiksi merkittävästi mahdollista lainan maksua takaisin.

Jos rahatilanteesi on tiukka pyri huolehtimaan tärkeimmät asiat aina ensin kuntoon eli ruuan sekä vuokran maksu tulee aina onnistua ilman lainan miettimistä.

Tärkeää on varmistaa, että maksat laskusi ajallaan ja vältät näin maksumuistutuksista aiheutuvat kulut sekä ajallaan jopa mahdollisen luottotietojen menetys vaiheen.

Luoton määrä

Jotkut yritykset tarjoavat uusille asiakkailleen ensimmäisen lainan ilmaiseksi saadakseen sinut omaksi asiakkaakseen, mutta yleinen sanonta ilmaisia lounaita ei ole pätee erityisesti myös rahalaitoksen sillä ilmaisia lainoja ei voi saada jatkuvasti. Mieti siis tarkasti etukäteen, minkä verran rahaa juuri tällä hetkellä tarvitset.

Vaikka voit lainaa heti tilille saada ilman suurempia prosesseja. Laina kannattaa ottaa aina oman rahantarpeesi mukaan. Ota siis selvää kuinka paljon sinulla on mahdollista saada lainaa mikä on laina sekä todellinen vuosikorko ja mieti tarkkaan sen jälkeen paljonko olet valmis ottamaan ja paljonko olet valmis lainaa takaisin maksamaan ja millä aikataululla.

Korko ja muut lainaehdot

Yleisellä tasolla voidaan sanoa, että mitä pienempi lainasumma on, sitä korkeampi on sen todellinen vuosikorko. Tämä periaate on useimmiten totta, mutta ei tosiaankaan aina sillä myös poikkeuksia voi löytää. Pelkkä laina aika ja todellinen vuosikorko ei kuitenkaan kerro aina koko totuutta, sillä usein rahalaitoksilla on myös nostokuluja sekä tilinhoito maksuja lainoissaan.

Uudet lainamuodot, kuten vertaislainat, mahdollistavat täysin yksilöllisen korosta sopimisen. Laina yksityiseltä ihmiseltä yleensä sisältää hieman korkeamman koron.

Laina-aika

Pienet, muutaman kymmenen tai sadan euron pikavipit maksetaan takaisin viikkojen tai korkeintaan muutamien kuukausien kuluessa. Maksua ei kannata viivyttää, sillä elämässä et ikinä voi täysin ennakoida missä seuraava rahareikä mahdollisesti on etkä näihin kykene aina itse edes vaikuttamaan.

Ennen lainan hakemista kannattaakin siis tarkasti miettiä, millaisen laina-ajan luotollesi tarvitset.

Lainaehdot

Monet pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat ehtoihin ja takaisinmaksuun joustavuutta, tosin yleensä tätä joustavuutta monesti ei täysin ilmaiseksi saa. Eräs joustavuuden muoto on mahdollisuus siirtää pikavipin tai kulutusluoton lyhennyksen eräpäivää pientä korvausta vastaan.

Myös lisälainan nostaminen on mahdollista joidenkin lainanantajien tuotteissa, joten muista perehtyä myös näihin vaihtoehtoihin lainantarjoajaa kilpailuttaessasi.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on pikavipin korko?

Pikavipeissä korko on yleensä 15-20% luokkaa, mutta korko riippuu yleensä lainaa tarjoavasta yrityksestä sekä hakijan taloudellisesta tilanteesta. Voit meidän sivustolla helposti vertailla näitä molempia samalla saat tiedon paljonko sinulla on mahdollista saada lainaa.

Miksi pikavipit kannattaa vertailla meidän kautta?

Tarjoamme ilmaisen ja luotottavan pikavippivertailun, josta löydät lähes kaikki suomalaiset erittäin luotettavat lainapalvelut. Meidän vertailun käyttö on asiakkaalle ilmaista eikä vertailun tekeminen edellytä henkilötietojen luovuttamista tai rekisteröitymistä.

Miten nopeasti pikavippi maksetaan tilille?

Voit saada vipin tilille nopeimmillaan jopa 5-10 minuutissa myös joillakin rahalaitoksilla viikonloppuisin, joka on erittäin mukava etu. Saat vipin tilille nopeasti, jos haet lainaa lainapalvelun aukioloaikoina. Tarkista myös, minkä pankkien tilille vippi maksetaan heti yleensä tämä löytyy rahalaitoksen sivuilta kätevästi.

Voiko 18-vuotias saada vippiä?

Kyllä voit hakea . Lainamarkkinoilla on useita rahalaitoksia sekä yrityksiä, jotka lainaavat myös 18-vuotiaille, jos he täyttävät muut lainan vaatimukset, kuten puhtaat luottotiedot. Kaikki yritykset eivät kuitenkaan lainaa 18-21 vuotiaille – jotkut yritykset asettavat rajaksi jopa 22 vuoden iän, mutta tämän vältät tehdessä vertailun meidän kanssa emme tarjoa vaihtoehtoja joita et voi itse hakea ollenkaan ikäsi vuoksi.

Mistä saada pieni pikavippi?

Useat yritykset tarjoavat pieniä pikavippejä sivuillaan. Pieni pikavippi on usein alkaen 50 euroa ja pienen lainan summa on keskimäärin 500-600 euroa. Valitse haluamasi lainasumma vertailusta ja löydä paras pieni laina itsellesi parhailla ehdoilla.

Paljonko voin saada pikavippiä?

Vippien suuruus vaihtelee yleensä 50 – 4000 euron välillä riippuen lainantarjoajasta sekä omasta taloudellisesta tilanteestasi.

Mikä on ja mitä tarkoittaa lainanvälityspalvelu?

Lainanvälityspalvelut on lainapalveluita jotka etsivät asiakkailleen sopivimmat ja halvimmat lainat sekä parhaat mahdolliset edut tarjoten useamman eri vaihtoehdon tietylle lainalle.

Lainanvälityspalveluiden käyttö on lainanhakijalle täysin maksuttomia.

Onko lainahakemus maksullinen?

Kaikissa sivullamme esillä olevien luotonmyöntäjien lainahakemukset ovat maksuttomia.

Miten saan lainakiellon itselleni?

Lainakiellon saa itselleen pyytämällä sitä lainantarjoajan asiakaspalvelusta.

Jos haluat itsellesi valtakunnallisen lainakiellon (OLK=Omaehtoinen luottokielto) voit hakea sitä Suomen asiakastieto Oy:stä ja tästä löydät enemmän tietoa Suomen asiakastieto Oy:n sivustolta.