Home » eToro kokemuksia 2021 – Huijaus Vai Ei?

Etoro kokemuksia

eToro on kansainvälinen rahoituksen kaupankäyntialusta, jossa voi käydä kauppaa laajalla valikoimalla erilaisia sijoitustuotteita aina johdannaisista ja osakkeista kryptovaluuttoihin. Yritys on perustettu vuonna 2006 David Ringin ja Assian veljesten Ronen ja Yonin kanssa. Alunperin yritys operoi nimellä Retail FX.

Kaikkien näiden vuosien jälkeen eToro on kasvanut kansainväliseksi sijoitusalustaksi, joka tarjoaa yhden suurimmista instrumenttien valikoimista.

eToro on siis kansainvälinen kaupankäyntialusta, joka päätoimisto sijaitsee Kyproksella.

Tutustumme hyvin syvällisesti eToron kokemuksiin ja annamme oman näkemyksemme sekä arvostelun palvelun toiminnallisuuksista, käytänöllisyydestä, helppokäyttöisyydestä sekä tuotevalikoimasta.

Olet varmasti vieraillut useammalla kaupankäyntialustalla ja huomannut, että kirjoitukset voivat olla epäselviä, järjestelmä voi tuntua vaikealta hallita tai kaupankäyntipalkkiot ovat yksinkertaisesti liian suuret.

Kaupankäynnissä tärkeimmässä roolissa on sopivan sijoitusalustan valitseminen, joka ratkaisee menestyksen treidaamisessa. Varmista, että sinä valitse hyvän välittäjän ja vältät mahdolliset sudenkuopat treidatessa omalla pääomallasi. Jo tässä kohtaa voimme sanoa eToron olevan markkinoiden parhaimmistoa.

Pakollinen muistutus: johdannaiset ovat monimutkaisia sijoitustuotteita joissa sijoittaja voi hävitä rahansa nopeasti, koska tuotteet ovat usein vivutettuja. Keskimäärin 67% sijoittajista häviää rahaa käymällä kauppaa johdannaisilla eToro palvelussa. Sinun on hyvä ymmärtää miten CFD:t toimivat ennen kuin otat riskin hävitä rahasi.

Olemme vertailleet useita parhaimpia kaupankäyntialustoja ja niiden käytäntöjä kootaksemme arvostelusta oikeasti merkittävän tietopankin oman päätöksen tekemiseksi.

Seuraava arvostelu on eToro -kaupankäyntialustasta, joka on hyvin yksityiskohtainen. Jos et jaksa lukea koko artikkelia loppuun voit aina oikaista suoraan eToron -sivuille. Tämän kirjoituksen lukeminen antaa sinulle kuitenkin hyvän pohjan ja syvällisen ymmärryksen palvelun toiminnasta ja toiminnoista.

Miksi sijoittaa eToro -alustalla?

Yksi eToron suurimmista kilpailueduista muihin verrattuna on sen helppous sekä selkeys. eToro on monen mielestä todella helppokäyttöinen alusta – se ei kuitenkaan ole sen ainoa valttikortti. Vaikka eToro alunperin sijoittuukin Israeliin, on siitä kasvanut globaali markkinapaikka ja se tarjoaa myös täysin suomenkielisen sivuston. Suomalaiset varmasti pitävät myös siitä, että eToron valikoimassa on laajasti myös suomalaisia osakkeita, kuten Nokia sekä Neste. Sijoitustesi kehityksen seuraaminen onnistuu reaaliajassa joko tietokoneesi selaimella tai kätevällä mobiilisovelluksella.

Palvelun parhaimpiin puoliin kuuluu esimerkiksi:

 • Aloittelija ystävällinen – Vaikka olisit ensikertalainen, eToro tarjoaa sinulle pehmeän laskun niin osakkeiden, rahastojen kuin kryptovaluuttojenkin pariin.
 • Helppokäyttöinen – Sivusto sekä sen mobiilisovellus on saanut paljon kiitosta selkeytensä ansiosta. Navigointi on helppoa ja kaikki oleellinen on saatavilla siellä missä pitääkin!
 • Laaja valikoima työkaluja – eToro tarjoaa käyttäjilleen selkeät kaaviot, muiden sijoittajien jakamat vinkit sekä kattavat perustiedot sijoituksista. Niiden avulla käyttäjän on helppo hallinnoida sekä analysoida omia sijoituksiaan!
 • Paljon sijoituskohteita – eTorolla on tarjolla jopa yli 1000 kaupankäyntikohdetta, mikä tekee siitä yhden markkinoiden suurimmista alustoista. Jokaiselle löytyy siis jotakin!
 • CopyTrading– eToro on markkinoiden ensimmäinen alusta, joka antaa käyttäjilleen mahdollisuuden kopioida tunnettujen sijoittajien salkkuja. Voit siis ottaa mallia muilta tai kerätä salkkuusi juuri sinulle sopivat sijoituskohteet!

Kun mietit sijoittamisen aloittamista, oikean sijoitusalustan valinta on äärimmäisen tärkeää. Tarjolla on monia kansainvälisiä, tai jopa kotimaisia vaihtoehtoja, mutta miksi sinun pitäisi valita eToro?

eTorossa voit käydä kauppaa lähes kaikella – kuten kryptovaluutoilla, kotimaisilla osakkeilla, ulkomaisilla osakkeilla, kullalla, sokerilla, indekseillä sekä rahastoilla. Mikään suomalainen sijoitusalusta ei pysty tarjoamaan sinulle tällaista valikoimaa! Lisäksi eToro on todella edullinen, sillä esimerkiksi osakekaupoista ei veloiteta ollenkaan palvelu- tai välitysmaksua.

Yksinkertainen, nopea sekä selkeä sivusto antaa sinulle kaikki tarvittavat työkalut, joita sijoittamisen aloittaminen tai kehittäminen vaatii. Monikielinen alusta poistaa myös kielimuurin kaikilta käyttäjiltä. Lisäksi eTorossa sinun ei koskaan tarvitse sijoittaa yksin, sillä alusta tarjoaa myös niin kutsutun sosiaalisen kaupankäynnin: voit kopioida muiden sijoittajien salkkuja suoraan, tai keskustella sijoituskohteista muiden sijoittajien kanssa.

Onko eToro turvallinen?

Kaikki rahat jotka siirrät eToro käyttäjällesi pidetään erillisellä pankkitilillä, jota valvotaan tarkasti.

Lisäturvaa syntyy siitä, että eToro käyttää vain kaikkein turvallisimpia pankkeja joita rahoituslaitokset ja muut isot finanssiinstituutiot suosittelevat.

Korkeimman tason pankeilla tarkoitetaan sellaisia pankkeja joissa pääoma on varmasti turvassa. Korkea taso kuvastaa pankkien yleistä rahallista turvallisuutta ja sitä, että kyseistä pankkia valvotaan, säännellään ja reguloidaan tarkasti.

Tämä tarkoittaa sitä, että kun siirrät rahat eTorolle ne ovat turvassa korkeimman turvaluokan pankeissa. Toisinsanoen, vaikka eToron liiketoiminta kaatuisi yhdessä yössä, saat pääomasi takaisin. eToro on turvallinen ja luotettava.

Kuitenkin on hyvä muistaa, että itse sijoittaminen ei ole turvallista. Kaikki rahat jotka laitat sijoituksiin voivat menettää arvonsa nopeasti ja näin ollen saatat asettaa pääomasi vaaraan. Treidaa omalla vastuulla ja harkiten.

Voit ensin varovasti kokeilla harjoittelua demo-tilillä ja kun järjestelmä tuntuu olevan hallussa, voit nopeasti siirtyä oikealla rahalla treidaamiseen.

eToro sijoituskohteet

eTorosta löydät markkinoiden laajimmat sijoituskohteet kattaen yli tuhat potentiaalista kohdetta. Valikoimista löytyy niin perinteiset suomalaiset osakkeet, indeksirahastot, ETF-rahastot, hyödykkeet, valuutat, kryptovaluutat kuin myös merkittävimmät ulkomaalaiset osakkeet. eToron kautta sijoittaminen on tehty helpoksi, vaikkakin tarjonta on erittäin laajaa laidasta laitaan. eToro on yksi niitä harvoja alustoja, joilla on saatavilla sekä Pohjoismaisia- että Amerikkalaisia osakkeita. eToro toimii linkkinä sinun ja jopa 14 eri pörssin välillä!

Yksi eToron parhaita puolia on sen täysin kuluton osakekauppa!

Sijoittamisen yksi tärkeimpiä oppeja on se, että koskaan ei pidä sijoittaa sellaiseen kohteeseen jota ei ymmärrä tai tunne. Vaikka kyseessä olisi uusi, erittäin mielenkiintoinen sekä innovatiivinen startup, sinun kannattaa aina tehdä kunnolla taustatutkimusta ennen sijoittamista.

Muista myös hajauttaa, sillä kaikkien varojesi sijoittaminen vain yhteen kohteeseen on riskaabelia. Hajauttaminen on turvallinen sekä usein tuottavampi tapa saada sijoituksesi kasvamaan. Voit esimerkiksi ostaa muutamia eri osakkeita, hieman kryptovaluuttoja sekä sijoittaa osan rahastoihin! eToron laaja valikoima mahdollistaa monet erilaiset variaatot, joten mieti mikä sopii sinulle.

Osakkeet

eTorossa eniten kauppaa käydään perinteisillä suomalaisillekin tutuilla osakkeilla. Pääset aloittamaan osakesijoittamisen eToron kautta esimerkiksi sijoittamalla varoja Nokian, Nesteen tai Fortumin-osakkeeseen. Ostaminen on tehty suomalaisille helpoksi ja suoraviivaiseksi – palvelun käyttöliittymä on hyvin ymmärrettävä ja kaikki sisältö on tehty sujuvalla suomen kielellä. Löydät palvelusta myös globaalit osakemarkkinat, eli esimerkiksi Teslan-osakkeiden ostaminen käy erittäin sujuvasti. Osakkeiden tarjonta muullakin laidalla on laajaa, sillä tarjolla on lähes 20 eri pörssiin listattuja osakkeita aina Helsingistä Aasiaan asti. Voit toteuttaa sijoittamista yksittäisiin osakkeisiin, mutta saatavilla on myös monipuolisia osakeindeksejä ja ETF:iä, näistä kerromme vielä myöhemmin artikkelissa. eToron suurimmaksi eduksi osakesijoittamisesta luetaan kuitenkin ilmainen osakkeiden ostaminen ja myyminen.

Indeksirahastot

Paljon kauppaa käydään eToron sosiaalisen kaupankäynnin alustalla myös indeksirahastoilla ja niihin liittyvillä johdannaisilla. Löydät markkinapaikalta kaikki kansainväliset indeksien hinnankehitystä seuraavat rahastot. eToro mahdollistaa siis riskien hajauttamisen sijoittamalla epäsuorannaisesti vallitseviin osakemarkkinoihin. Indeksirahastojen hienous lienee siinä, että toimialakohtainen riski vähentyy merkittävästi sijoittamalla rahastojen kautta markkinoille. Huomattavaa on kuitenkin se, että indeksirahastoihin sijoittaessa mahdolliset kurssimuutokset suuntaan ja toiseen ovat merkittävästi pienemmät osakemarkkinoihin verrattaessa. Aloittavalla sijoittajalle tämä on kuitenkin oiva tapa aloittaa sijoittaminen monipuolisesti osakemarkkinoille, indeksirahastojen kautta. eToro on siis edelläkävijä myös sijoittaessa indeksirahastoihin, kuluja ei ole ollenkaan niin osto- kuin myyntivaiheessakaan.

ETF-rahastot

ETF-sijoittaminen eTorossa on tehty käyttäjäystävälliseksi, joten noviisikin pääsee käsiksi näihin paljon spekuloituihin rahastoihin. Kyseinen sijoituskohde käytännössä sisältää hajautetusti maailman osakemarkkinoilta valittuja kohteita. ETF-rahastojen etuihin voidaan lukea laajalti hajautettu riski, eli geologista riskiä ei tässä sijoituskohteessa paljoa ole. Suosituimmat eToron tarjoamat ETF-rahastot-osuudet ovat seuraavat:

 • Vanguard S&P 500 ETF
 • Invesco QQQ Trust
 • Vanguard Small-Cap ETF
 • Vanguard Total Stock Market ETF

Näiden lisäksi eToron kaupankäyntialustalta löydät jopa yli 250 muuta ETF-rahasto-osuutta!

Hyödykkeet

eToron sosiaalisen kaupankäynnin alusta tarjoaa sinulle mahdollisuuden sijoittaa laajalti erilaisiin hyödykkeisiin. Voit siis käydä kauppaa spekuloidessa esimerkiksi päivittäisen käyttötavaran; sokerin hintaa. Sokeri ei tosin jää missään nimessä eToron ainoaksi hyödykekaupasta kiinnostuneen sijoituskohteeksi. Markkinapaikalta löydät lähes 20 eri hyödykettä kuten öljy, vilja, kulta ja hopea! Voit siis hyödyntää vallitsevaa pelkoa osakemarkkinoilla ja sijoittaa kultaan, joka tunnetaan monen sijoittajan turvasatamana muiden markkinoiden laskiessa. Hyödykkeillä käyty kauppa tarkoittaa hinnanerosopimusta. Näissä ei siis ole kaupankäyntikuluja ollenkaan, mutta spreadi riippuen hyödykkeestä alkaa kahdesta pisteestä. eToron kautta pääset siis käytännössä sijoittamaan ilman kuluja arjellisiin hyödykkeisiin.

Fiat-valuutat

Oletko kiinnostunut dollarin hintakehityksestä euroa vastaan? eToro tarjoaa tähänkin kaupankäynti mahdollisuuden. Voit sijoittaa valuuttakaupan kautta lukuisiin eri valuuttapareihin ja hyötyä vaikka FED:in tekemistä korkolinjauksista dollarin arvoon liittyen. Sosiaalisen kaupankäynnin alusta tuo mukanaan myös CopyTrading mahdollisuuden, eli voit sijoittaa valuuttavaihdossa onnistuneen käyttäjän kaltaisesti reaaliajassa. Huomioitava on kuitenkin, että valuuttaa vaihdettaessa eToro-palvelussa käyt aina kauppaa CFD:llä. Et siis suoranaisesti tule omistamaan toisia valuuttoja, vaan sijoitukset ovat hinnanerosopimuksia.

Kryptovaluutat

Tämän hetkisiä markkinoita myllertää myös huhut kryptovaluuttojen ympärillä. Hyväksytäänkö kryptovaluutat jossain vaiheessa globaalisti maksuvälineenä valtiollisella tasolla? Tästäkin sijoituskohteesta voit saada mahdollista tuottoa muiden sijoituskohteiden ohella. Kryptot ovat kuitenkin erittäin epävarmoja sijoituskohteita, joten tutustuhan aina sijoituskohteeseen ennen päätöksentekoa. eToro on omalla palvelullaan helpottanut tavallisen ihmisen sijoitusmahdollisuuksia kryptovaluuttoihin. Kryptojen ostaminen eToron-markkinapaikalla on yhtä helppoa kuin Nokian ostaminen ja tarjolla on jopa 100 eri kryptovaluuttaa. Näistä löytää varmasti aiheen tutkimisen jälkeen itselle sopivan krypto-sijoituskohteen. Kryptojen myynnissä peritään spreadi alkaen 0,75 pistettä, kryptovaluutasta riippuen. Huomioitavaa kuitenkin on, että eTorolla kryptokauppaa tehdessä ei varsinaisia osto- tai myyntikuluja ole ollenkaan. Kaupankäynti kryptoilla on siis yhtä ilmaista kuin vaikka indeksirahastoilla.

Spreadi käytännössä tarkoittaa, että myyntihinta on ostohintaa edullisempi. Tässä välissä eToro siis veloittaa asiakkaan tekemästä kaupasta spreadin, joka vaihtelee sijoituskohteen mukaisesti. Kryptoissa spreadit vaihtelevat 0,75 – 5 prosenttiyksikön välillä.

eToron hinnasto ja kustannukset

Tässä on yleiskatsaus eToron hinnastosta: Rahan nostaminen eTorosta maksaa 5 dollaria. Talletuksen tekeminen on ilmaista.

Osakekaupassa ja rahastoissa ei ole mitään maksuja. Osakkeissa ja rahastoissa ei ole mitään välitysmaksuja, hallinnointikuluja tai muita palkkioita. Kryptovaluutoissa palkkio on alkaen 0,75 prosenttia ostosta ja myynnistä.

CFD:t eli hinnanerosopimukset. Kaikissa CFD-kaupoissa on spread-maksu, joka vaihtelee sijoittamasi CFD-tyypin mukaan. Katso voimassa olevat hinnastot eToron sivuilta.

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 67% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

eToro asiakaspalvelu

eToro -asiakastuki on kerännyt mielipiteitä vuosien varrella – useiden käyttäjien mielestä se on kunnollista, vaikka joillakin osa alueilla on parannettavaa. Ohjekeskuksessa on live chat -ominaisuus, jonka avulla käyttäjät pääsevät nopeasti asiakaspalvelun piiriin. Kauppiaat ovat ilmoittaneet, että asiakaspalvelijat ovat kiireisiä eikä palvelua ole saatavilla viikonloppuisin, tai se on todella hidasta. Sähköpostia tai puhelintukea ei ole, vaan kaikki yhteydenotot tapahtuvat lomakkeella. Vastaukset lomakkeella tehdyistä kyselyistä saat sähköpostiisi. Vasteaika on nopea – 24 tuntia tai vähemmän. eToro -asiakaspalvelu ei ole paras, mutta se riittää käsittelemään perusasiat.

eToro uutiset

Alusta tarjoaa oman osionsa uutisille, joiden avulla pääset seuraamaan keskustelua erilaisten sijoituksien sekä kohteiden ympärillä. Uutiset löytyvät sivuston vasemmasta reunasta ja suodattimen avulla voit valikoida itsellesi mielenkiintoisimmat aiheet.

Vaikka sivusto on saatavilla täysin suomenkielisenä, eToro uutiset kannattaa kuitenkin pitää englanninkielisenä. Miksi? Koska jos valitset kieleksi suomen, menetät todella monia kohteita sekä vinkkejä, sillä valtaosa uutisvirrasta on tarjolla vain englanniksi. Kansainvälisillä markkinoilla käydään kauppaa monin kertaisesti Suomeen verrattuna! Voit myös itse osallistua keskusteluun tai tyytyä seuraamaan vierestä parhaita vinkkejä.

eToro mobiilisovellus

Kuten lähes kaikki muutkin asiat, myös sijoittaminen on siirtynyt vahvasti mobiiliin, eikä eToro ole jäänyt sen junan kyydistä. eTorolta löytyy todella monipuolinen sekä helppokäyttöinen mobiilisovellus, jonka avulla voit tarkkailla sijoitustesi tilaa ja tarvittaessa käydä kauppaa vaikkapa työmatkasi aikana.

eToron mobiilisovellus tarjoaa sinulle myös kryptovaluuttalompakon, joka useilla muilla palveluilla on erillinen ominaisuus. Yksi kilpailuetu siis lisää!

Kaiken kaikkiaan eToro on tehnyt erinomaista työtä mobiilikokemuksensa kanssa.

eToro – Hyvät ja huonot puolet

eToro tarjoaa käyttäjilleen osakekauppaa ilman palkkioiden maksua – mitä muita etuja se tarjoaa? Entäpä mitkä ovat sen huonot puolet?

Hyvät puolet

 • Monipuolinen kaupankäyntialusta; useita ainutlaatuisia kaupankäyntivaihtoehtoja
 • Turvallinen ja yksityinen alusta, käyttäjien yksityisyydensuojasta huolehditaan asianmukaisesti.
 • Mukaansa tempaiseva ja helppokäyttöinen käyttöliittymä
 • Luotettava, maineikas ja läpinäkyvä alusta
 • Sosiaalinen kaupankäynti: Voit kopioida muiden sijoittajien salkkuja.
 • Saumaton tilin avaaminen

Huonot puolet

 • Palvelumaksut ovat hieman korkeanpuoleiset, paitsi osakkeilla
 • Ei kryptovaluuttojen talletusmahdollisuutta
 • Asiakastukea voi aina parantaa

Usein kysytyt kysymykset

Milloin eToro on perustettu?

eToro perustettiin vuonna 2007 Tel Avivissa, Israelissa. Perustajia ovat veljekset Yoni ja Ronen Assian sekä David Ring. Yoni Assia näkyy alla olevassa kuvassa.

Siitä lähtien eToro on kokenut valtavaa kasvua maailmanlaajuisesti, ja nykyään sillä on yli 15 miljoonaa käyttäjää yli 200 maassa.

eToro Trustpilotissa – onko eToro luotettava?

eToro on luotettava ja turvallinen sijoituspalvelu, jota käyttää yli 15 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa.

eTorolla on huono arvostelut Trustpilotissa ja se saattaa pelotella joitain sijoittajia. eToron pisteet Trustpilotissa ovat matalat, koska:

Ihmiset menettävät rahaa. Osakekauppaan ja muihin sijoituksiin liittyy aina riskejä. Nämä ovat riskejä, joista eToro tiedottaa monissa paikoissa.

Monet ihmiset unohtavat vahvistaa tilinsä. Monet ihmiset valittavat eTorosta, koska he eivät ole vahvistaneet tiliänsä eivätkä siten voi nostaa rahaa. eToro edellyttää todentamista osana EU:n rahanpesusääntöjä.

Miten avaan tilin eToroon?

Tilin avaaminen vaihe vaiheelta:

Aloita rekisteröityminen eToroon tästä. Luo ensin tili helposti Facebook- tai Google tunnuksilla tai luo uusi tunnus. Syötä henkilötietosi ja vastaa perehdyttämis- ja turvallisuuskysymyksiin

Tilin vahvistamiseksi pitää vielä lähettää kopio passista sekä tarvittaessa muita tietoa. Tilin vahvistamisen jälkeen voit tallettaa rahaa tilillesi

Voinko todella ostaa osakkeita ilman palkkioita?

Kyllä, osakkeiden ja rahastojen ostaminen ja myyminen eTorossa on täysin kulutonta.

Mitä sijoituskohteita eTorosta löytyy?

eTorolla on todella laaja valikoima sijoituskohteita. Osakkeita ja rahastoja löytyy lähes 20 eri maasta. Osakkeiden ja rahastojen lisäksi voit ostaa myös kryptovaluuttoja, valuuttoja, hyödykkeitä, ETF:ä, CFD:tä ja paljon muuta.

Mitä osakkeita voit ostaa eTorosta?

Tarjolla on laaja valikoima osakkeita, mukaan lukien yli 600 Yhdysvaltain osaketta ja 20 suosituinta suomalaista osaketta sekä monien muiden maiden osakkeita. eTorosta löytyy osakkeita lähes 20 eri maasta.

Miksi en voi nostaa rahaa?

Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että et ole vahvistanut tiliäsi. Muista aina suorittaa tilin vahvistaminen rekisteröitymisen yhteydessä.

Ovatko tilit jossain pankissa vai eToron omassa hallussa?

Eurooppalaisten asiakkaiden varoja säilytetään Coutts-pankissa erillisellä pankkitilillä. Coutts on vuonna 1692 perustettu Lontoolainen pankki.